Fóliás gyűjtő- csomagológép

Kartondobozos csomagológép
DG - 13B típus

A csomagológép különböző darabáruk kartondobozba történő egyedi, vagy gyűjtő csomagolására alkalmas, fogyasztói kiszerelés megvalósításával. A gép egy termékhez igazodó sík kartonszabatból háromdimenziós térformájú dobozt készít pattintófüles zárással. A berendezés elsősorban olyan helyen alkalmazható, ahol a termék vagy termékek berakása nehezen vagy csak a karton álló helyzetében oldható meg.

Felhasználási terület:

Darabáruk (pl. izzólámpák, gyógyszerek, kozmetikai szerek stb.) és élelmiszeripari termékek (pl. sajt, rizs, édességek, stb.) fogyasztói csomagolásának megvalósítása.

Működési leírás:

A csomagológép teljesen automatikus működésű, szakaszos és folyamatos mozgáskombinációs, fokozatnélküli meghajtással rendelkezik. A kézi, vagy automatikus adagolással a behordó pályára kerülő csomagolandó termékek a sík kartonlapból felállított dobozokkal a betoló egységnél találkoznak. A gép a termékadagoláskor és a kartonba betoláskor álló helyzetben van, egyébként folyamatosan halad. Miután a termék a dobozba került, a fülek hajtogatását követően pattintós, zárással nyeri el kész formáját. A kész csomagolt termékek a berendezésből kihordópályán távoznak.

Csomagolási folyamat:

Pattintófüles zárás

folyamat rajz

Műszaki adatok:

Teljesítmény:
Fokozatnélkül állítható 0 - 30 doboz / perc.
Doboz méret:
Hossz.: 60 - 200mm, szél.: 60 - 125mm,mag.: 20 - 70mm.
Elektromos igény:
230 / 400 V,  50 Hz,  2 kW.
Gép méretei:
Hossz.: 3560mm, szél.: 1240mm,
mag.: 1600 + 50mm.
Gép tömege: 1150 kg.

Dg-13b csomagológép