Fóliás gyűjtő- csomagológép

Fóliás gyűjtő-csomagológép
FG - 2B típus

A gép egységcsomag készítésére alkalmas oly módon, hogy a tálcázott vagy előrendezett darabárut fóliával körbeövezi, majd zsugor és hűtőalagúton keresztül rögzíti.

Felhasználási terület:

Darabáruk (pl. lámpák, gyógyszerek, kozmetikai szerek stb.) és élelmiszeripari termékek (pl. konzervek, dobozos és üveges italok, édességek stb.) zsugorfóliás gyűjtőcsomagolása.

Működési leírás:

A berendezés automatikus működésű, üzemeltetése csak felügyeletet igényel. A megfelelő termékpontosítás eredményeként a gép kisebb hely illetve energia igényű, és nagyobb teljesítmény elérésére képes.
A termékbehordás szállítópályával történik, kialakítása lehet jobbos és balos kivitelű. A termék-rendező egység a kíméletes és gyors áttolás, illetve liftezés érdekében szükség esetén frekvenciás hajtással van kialakítva. Az automatikus alsó és felső fóliaadagolások dupla pufferos kialakításúak, emellett lehetőséget adnak a gyors fólia cserére. A megfelelően kiválasztott hegesztési eljárással elérhető a 0,5 másodperces hegesztési idő, ezért lehetőség van a 20 ütem/perces ciklusidő elérésére. A fóliával övezett gyűjtőcsomag továbbítása szabályozott hajtású hevederes pályán történik, aminek a kisebb energiaigény a következménye. A körbeburkolt egységcsomag végső formáját a szabályozott fűtésű belső cirkulációs rendszerű, vagy levegőbefújós fűtésű zsugoralagútban és a hűtő alagútban nyeri el.

Csomagolási folyamat:

folyamat ábra

Műszaki adatok:

Csomagolási méret: Max. hossz. 600 mm, szél. 300 mm, mag. 300mm.
Teljesítmény:
10 - 20 gyűjtőcsomag / perc (termékfüggő).
Elektromos igény: 230 / 400 V, 50 Hz, max. 18 KW.
Levegő igény: 2 - 8 liter / ütem,  6 bar
Gép mérete: Hossz. 2700 - 4200 mm,
szél. 950 - 1400 mm,  mag.1700 - 1800 mm.
Gép tömege: 600 - 800 kg.

fg-2b csomagológép