Fóliás gyűjtő- csomagológép

Nagyteljesítményű fóliás gyűjtő-csomagológép FG - 3B típus

A gép egységcsomag készítésére alkalmas oly módon, hogy a tálcázott vagy előrendezett darabárut fóliával körbeövezi, majd zsugor és hűtőalagúton keresztül rögzíti.

Felhasználási terület:

Darabáruk (pl. lámpák, gyógyszerek, kozmetikai szerek stb.) és élelmiszeripari termékek (pl. konzervek, dobozos és üveges italok, édességek stb.) zsugorfóliás gyűjtőcsomagolása.

Működési leírás:

A berendezés automatikus működésű, üzemeltetése csak felügyeletet igényel. A megfelelő termékpontosítás eredményeként a berendezés kisebb hely illetve energia igényű, valamint a termékkövető rendező és hegesztő egység alkalmazásával nagyobb teljesítmény elérésére képes.
A termékbehordás szállítópályával történik, kialakítása lehet jobbos és balos kivitelű. A termék-rendező egység a kíméletes és gyors áttolása, illetve liftezés érdekében szükség esetén frekvenciás hajtással van kialakítva. Az automatikus alsó és felső fóliaadagolások dupla pufferos kialakításúak, emellett lehetőséget adnak a gyors fólia cserére. A kényszerhajtásos fokozat nélkül beállítható termékkövető hegesztő egység, valamint a megfelelően kiválasztott hegesztési eljárással elérhető a 0,5 másodperces hegesztési idő, ezért lehetőség van a 30-40 ütem / perces ciklusidő elérésére. A fóliával övezett gyűjtőcsomag továbbítása szabályozott hajtású hevederes pályán történik, aminek a kisebb energiaigény a következménye. A körbeburkolt egységcsomag végső formáját a szabályozott fűtésű belső cirkulációs rendszerű, vagy LEISTER levegőbefújós fűtésű zsugoralagútban és a hűtő alagútban nyeri el.

Csomagolási folyamat:

folyamat ábra

Műszaki adatok:

Max. csomagolási méret:
Hossz. 400 mm, szél. 300 mm,
mag. 250mm.
Teljesítmény: 20 - 40 gyűjtőcsomag / perc ( termékfüggő ).
Elektromos igény: 230 / 400 V, 50 Hz, max. 18 KW.
Levegő igény: 6 - 8 liter / ütem, 6 bar.
Gép mérete: Hossz. 2500 - 3500mm, szél. 1100 - 1300mm, mag.1700 - 1800mm.
Gép tömege: 700 - 900 kg.

fg-3b csomagológép