Fóliás gyűjtő- csomagológép

Kartondobozos gyűjtő-csomagológép
GYDG - 2B típus

A GYDG - 2B típ. csomagológép korszerű kartontálcás csomagolási módot valósítja meg, vízszintes termék és tálcamozgatási technológiával. Egyedileg is alkalmazható, és komplett csomagoló vonalba is jól beépíthető. Korunknak megfelelően ez a csomagolási technológia automatizáltságánál fogva teljesen átöleli az egész termék elrendezési és tálcázási folyamatot. A csomagolás a pályán érkező termékektől, a kész tálcázásig magába foglalja az egész folyamatot, valamint vízszintes mozgásokból adódóan a termékeket kíméli a sérülésektől, pl. palackok esetén a címkék nem sérülnek. A csomagolás egy sík kartonból indul ki, amely egyrétegű, vagy többrétegű hullámpapírból is lehet. Igény esetén a tálcázott termékek további rögzítése zsugorfóliával is lehetséges.

Felhasználási terület:

Darabáruk (pl. izzólámpák, gyógyszerek, kozmetikai szerek stb.) és élelmiszeripari termékek (pl. konzervek, édességek, dobozos és üveges italok stb.) hullámpapír kartonos gyűjtőcsomagolása.

Működési leírás:

A csomagológép automatikus működésű, szakaszos mozgású, fokozatnélküli mechanikus meghajtással rendelkezik. A behordó pályán érkező termékek a szükség szerinti vízszintes, vagy függőleges előrendezést követően automatikusan a már felállított kartonszabatra kerülnek. Az igény szerinti hosszenyvezéseket követően a termékhez feszített kartont szabályozható erősségű karok rögzítik. A kész gyűjtőcsomag görgősoron távozik a gépből.

Csomagolási folyamat:

 Tálcás gyűjtőcsomagolás

................... I. ütem........................................................... II. ütem...........................

folyamat ábra

Műszaki adatok:

Teljesítmény:
Fokozatnélkül állítható 2 - 15 tálca / perc.
Tálca méret: Hossz. 190 - 450mm, Szél. 100 - 250mm, Mag. 20 - 100mm.
Gép méretei: Hossz. 2800mm,
Szél. 1350mm, Mag. 2100 + 50mm.
Elektromos igény:
230 / 400 V, 50 Hz, 6 kW.
Levegő igény: 8 liter / doboz, 6 bar.
Gép tömege: 1050 kg.

GYDG-2b csomagológép