Fóliás gyűjtő- csomagológép

Kartondobozos gyűjtő-csomagológép
GYDG - 31B típus

A GYDG - 31B típusú csomagológép a legkorszerűbb körbeburkoló kartondobozos csomagolási módot valósítja meg.  Egyedileg is alkalmazható, és komplett csomagoló vonalba is jól beépíthető. Korunknak megfelelően ez a csomagolási technológia automatizáltságánál fogva teljesen átöleli az egész dobozolási folyamatot. A csomagolás a pályán érkező termékektől a lezárt kész dobozig magába foglalja az egész csomagolási technológiát. A termékeket kíméli a vízszintes mozgatásnál fogva, valamint palackok esetén a címkék sérülését kizárja, és köztes használatát nem igényli. A melegenyves zárás során a késztermékek védelmét a kartonszabat feszítésével biztosítjuk. A csomagolás egy sík kartonból indul ki, ezért számottevően csökken a csomagolási költség.

Felhasználási terület:

Darabáruk (pl. izzólámpák, gyógyszerek, kozmetikai szerek stb.) és élelmiszeripari termékek (pl. konzervek, édességek, dobozos és üveges italok stb.) hullámpapír kartonos gyűjtőcsomagolása.

Működési leírás:

A csomagológép automatikus működésű, szakaszos mozgású, fokozatnélküli mechanikus meghajtással. A behordó pályán érkező termékek előrendezést követően automatikusan a már felállított kartonszabatra kerülnek. A szükség szerinti hossz és keresztenyvezést követően a termékre feszített kartont szabályozható erősségű karok rögzítik. A kész gyűjtőcsomag görgősoron távozik a gépből.

Csomagolási folyamat:

Körbeburkoló dobozolás

................... I. ütem............................... II. ütem..........................III.ütem...............

folyamat ábra

Műszaki adatok:

Teljesítmény:
Fokozatnélkül állítható 2 - 15 doboz / perc.
Doboz méret: Hossz.: 190 - 350mm, szél.: 100 - 250mm, mag.: 40 - 250mm.
Elektromos igény:
230 / 400 V,  50 Hz,  8 kW.
Levegő igény:
12 liter / doboz, 6,5bar.
Gép méretei: Hossz.: 2800mm, szél.: 1350mm, mag.: 2100 + 50mm.
Gép tömege: 1400 kg.

GyDG-31b csomagológép