Fóliás gyűjtő- csomagológép

Keményfóliás csomagológép
KFG - 2B típus

A keményfóliás csomagológép különböző darabáruk és élelmiszeripari termékek keményfóliából kialakított tégelyekbe történő csomagolásra alkalmas. A gép egy alakítható alsó keményfólia tekercsből, és egy hegeszthető felső borító kartonlapból háromdimenziós térformájú terméket készít.

Felhasználási terület:

Elsősorban ipari darabáru termékek csomagolása: Pl.: Édesipari termékek, valamint lámpák, gyújtógyertyák, fogkefék, stb.

Működési leírás:

A csomagológép teljesen automatikus működésű, szakaszos mozgású, mechanikus fokozatnélküli meghajtással és fólialéptetéssel rendelkezik. Az automatikusan adagolt alsó fólia az előfűtő egységbe érve a szabályozott sugárzó hő hatására a formázáshoz szükséges hőmérsékletre melegszik. A formázó modulba érkező kellőképpen felmelegedett fóliát, a temperált hőmérsékletű pozitív bélyegekre teljes mértékben a vákuum formázza. A formázott héjba (tégelybe) kézi, vagy automatikus adagolással kerül a csomagolandó termék. Ezután a hegesztőmodulban megtörténik a szükség szerint litografált felső borítókarton és a formázott, megtöltött alsó keményfólia pozícionált összehegesztése. A következő állomás a kivágószerszám, ahol megtörténik a termékek kontúrvágása. Szükség esetén akasztófül lyukasztásra is van lehetőség. A kész csomagolt termékek a berendezésből kihordópályán távoznak.

Csomagolási folyamat:

folyamat ábra

Műszaki adatok:

Teljesítmény: Fokozat nélkül állítható,
5 - 15 ütem/perc  (termékfüggő).
Max. formázási méret: Előtolás 300mm,
szélesség 500mm, mélység 55mm.
Elektromos igény:
230/400 V, 50 Hz, 12 kW.
Levegő igény: 10 liter/ütem, 6,5 bar.
Hűtővíz igény: 1 liter/perc, max.24°C.
Gép mérete: Hossz. 4200-6200mm,
mag. 1800mm szél. 900-1250mm.
Gép tömege: 1400 - 1800 kg.

folyamat ábra