Fóliás gyűjtő- csomagológép

Vákuumos-lágyfóliás csomagológép
LFG - 1B típus

A csomagológép lágyfóliás - vákuumos csomagolásra alkalmas. A háromdimenziós csomagok egy formázható - hegeszthető alsó fóliából és egy hegeszthető felső fóliából alakulnak ki. Korrózióálló anyagok beépítésével biztosított az élelmiszeripar területén történő felhasználhatóság.

Felhasználási terület:

Elsősorban az élelmiszeripari termékek csomagolására alkalmas. Pl.: Tej és hústermékek, szárított gyümölcs, vagy egészségügyi felszerelések (géz) stb.

Működési leírás:

A gép automatikus működésű, szakaszosan üzemel. A kívánt teljesítmény frekvencia szabályzós léptetéssel és PLC vezérléssel fokozatmentesen beállítható. Végtelenített, speciális megfogó csipeszekkel ellátott rozsdamentes lánc továbbítja az alsó fóliát a formázóállomáshoz. A fólia kontaktfűtéses hevítése után a már lágy fólia vákuum és préslevegő hatására az alsó formába szívódik, kialakul a háromdimenziós héjforma. Ebben a formázott héjban helyezhetők el a csomagolandó termékek. A következő állomáson történik a felső fóliával lefedés, a szabályozható vákuumozás és az alsó és felső fólia összehegesztése. Ezután egy vágószerkezet a csomagolt termékekből álló együttes szalagot igény szerint külön csomagokra vágja, melyek kihordópályán elhagyják a gépet.

Csomagolási folyamat:

folyamat ábra

Műszaki adatok:

Teljesítmény: Fokozat nélkül állítható,
5 - 15 ütem/perc  (termékfüggő).
Max. formázási méret:       Előtolás 300mm, szélesség 500mm, mélység 90mm.
Elektromos igény:
230/400 V, 50 Hz, 8 kW.
Levegő igény: 12 liter/ütem, 6 bar.
Hűtővíz igény: 1 liter/perc, max.24°C.
Gép mérete: Hossz. 3800mm, szél. 800mm
mag. 1700 + 50mm.
Gép tömege: 1200 kg.

lfg1b csomagológép